Venlan vahvuus on viestinnässä

Venla Laine hakee lukemaan viestintää Tampereen yliopistoon.

Viikko sitten elettiin jännittäviä hetkiä, kun ylioppilaiksi kirjoittaneiden nimet julkaistiin. Yksi heistä oli siikaislainen Venla Laine, joka kirjoitti kolmen laudaturin ylioppilaaksi Merikarvian lukiosta.

– Olen todella tyytyväinen tulokseen ja olo on helpottunut, eikä tarvitse enää jännittää, hymyilee Laine Siikaisten Eteläpään matkailukeskuksessa.

Laine kirjoitti äidinkielen, maantieteen, historian, pitkän matematiikan ja keskipitkän ruotsin. Korona aiheutti pientä paniikkia ylioppilaskirjoituksiin maaliskuussa, sillä reaaliaineiden kirjoituksia aikaistettiin yllättäen viikolla.

– Usein sitä panostaa viimeisen viikon lukemiseen ja minulle tuli pieni paniikki, miten ehdin kertaamaan kaiken. Mutta yllättävän jouhevasti kaikki sitten meni, miettii Laine.

Laine hakee syksyllä Tampereen yliopistoon lukemaan viestintää ja toivoo, että todistus itsellään poikisi jatko-opiskelupaikan.

– Olisi todella kiva, että ylioppilastodistus olisi pääsylippu yliopistoon. Kesäkuun alkuun asti saan jännittää pääsenkö suoraan opiskelemaan vai pääsenkö valintakokeisiin, jotka järjestetään etänä.

Laineella on tähtäimenä kandin sekä maisterin tutkinnot. Hänen vahvuutensa ovat puheviestinnässä ja kirjoittamisessa. Seuraavat viikot ovat siis jännittäviä nuoren naisen elämässä.