Verkostoja ja yhdessä onnistumista

Piia Pirhonen kertoo saaneensa paljon apua Noormarkun Yrittjäjien verkostosta.

Noormarkkulainen yrittäjä Piia Pirhonen liittyi Noormarkun Yrittäjiin ja syyskokouksessa muutama viikko sitten hänet valittiin myös yhdistyksen hallitukseen.

– Tuore yrittäjä kaipaa paljoa apua taipaleen alussa, ja mistäs muualta sitä paremmin löytyisi, kuin paikallisesta yrittäjäyhdistyksestä, jonka jäsenillä on jo paljon kokemusta, tietotaitoa ja halua auttaa, Pirhonen toteaa.

Yrittäjäyhdistykseen liittyminen oli Pirhoselle itsestäänselvyys, vaikka liikuntasaliyrittäjä on saanut alkutaipaleellaan apua myös Ole.Fit-ketjulta, jonka salia hän on pyörittänyt nyt reilun vuoden.

– Verkostoitumalla ja tekemällä yhdessä saa paljon aikaan. Olenkin jo ilokseni huomannut, että Noormarkusta löytyy muun muassa yritys, jonka kautta olemme hankkineet mainosvaatteita omalla painatuksella, Pirhonen kertoo.

”Jäseneksi on helppo liittyä ja jäsenmaksun saa erilaisina etuina takaisin. Jäsenistöltä toivotaan myös vinkkejä, esimerkiksi siitä, minkälaisia koulutuksia tai tapahtumia toivotaan.”

Tomi Lehtonen

Paikallinen yrittäjäyhdistys tarjoaa apua, tukea ja verkostoja. Noormarkun Yrittäjien ensi vuoden teemana ovatkin nuoret yrittäjät, yrittäjäkasvatus ja jäsenhankinta.

– Esimerkiksi Noormarkussa on paljon pieniä yksinyrittäjiä, jotka saisivat paljon yrittäjäyhdistyksen toiminnasta. Heitä kaivataan mukaan. Tarjoamme koulutusta ja olemme kanava eteenpäin niin Satakunnan kuin Suomen Yrittäjiin ja Porin kaupunkiin, Noormarkun Yrittäjien puheenjohtaja Tomi Lehtonen kannustaa. 

Noormarkun Yrittäjissä on jäseniä noin sata. Yrityksiä Noormarkussa on noin 300. 

– Jäseneksi on helppo liittyä ja jäsenmaksun saa erilaisina etuina takaisin. Jäsenistöltä toivotaan myös vinkkejä, esimerkiksi siitä, minkälaisia koulutuksia tai tapahtumia toivotaan. 

Nuoret, tulevat yrittäjät ovat Noormarkun Yrittäjien yksi ensi vuoden pääteemoista. Noormarkun Yhtenäiskoulun jopo-luokan kanssa viritellään yhteistyötä, jolla nuoret pääsisivät työssäoppimaan ihan oikeisiin töihin ja tutustumaan yrityksiin.

– Tulevien yrittäjien tukeminen ja oikean suunnan näyttäminen ovat yhdistyksen tärkeimpiä tehtäviä. Haluamme tartuttaa yrityspositivisuutta jo varhaisesta iästä lähtien. Yläkouluikäisten jopo-luokan eli joustavan perusopetuksen kanssa etsitään työssäoppimispaikkoja ja tutustumismalleja eri alojen yrityksiin. Näiden kontaktien kautta yrittäjä voi löytää motivoitunutta työvoimaa yritykseensä ja nuori saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja mahdollisesti työllistyä myöhemmin, Lehtonen sanoo. 

Yrittäjä, lähde mukaan reippaaseen joukkoon. Ota yhteyttä: Noormarkun Yrittäjien puheenjohtaja Tomi Lehtoseen, 040 720 7856