Ville Haapasalon hatsapurit kelpasivat satakuntalaisille

Keskiviikkona Ville Haapasalo kauppasi hatsapureja Pihlavassa.

Ville Haapasalon hatsapurit ovat käyneet kaupaksi Satakunnan kiertueella. Alkuviikolla Haapasalon hatsapurivaunuja nähtiin Porin Pihlavassa, Merikarvialla ja Kankaanpäässä. Maestro itse oli myymässä hatsapurejaan yhtenä päivänä jokaisella paikkakunnalla.

– Hyvin on kauppa käynyt ja kiertue on onnistunut loistavasti. Tästä jatkammekin sitten Keski-Suomen kautta Etelä-Karjalaan, keskiviikkona Pihlavassa poikennut Ville Haapasalo hymyili.

Haapasalo tunnetaan näyttelijänä ja erityisen kuuluisa hän on Venäjällä. Kun korona tuli ja tyhjensi myös Haapasalon kalenterin, oli keksittävä jotain tekemistä.

– Kolme kuukautta hakkasin halkoja mökillä, joten polttopuuta riittää pitkäksi aikaa. Venäjä ilmoitti, että se on kiinni ainakin 2021 loppuun saakka, joten ajattelin, että on pakko keksiä jotakin tekemistä.

– Pohdiskelin noin kymmentä erilaista liikeideaa ja lopulta päätin, että lähden myymään leipiä Puumalan torille. Hatsapureihin päädyin siksi, että ne ovat Helsingissä sijaitsevan georgialaisen ravintolani myydyin tuote.

– Soittelin läpi leipomoja, mutta kaikissa vastattiin, että eivät he pysty tekemään, kun on lomautuksiakin. Päätin sitten ryhtyä itse leipomaan. Netistä katsoin ohjeita ja harjoittelin. Puumalan kunnalta löytyivät sopivat tilat leipomolle, jonne ostin käytettynä koneita ja muuta tarpeellista. 

– Ymmärsin, että emme voi paistaa hatsapureja torikojussa alusta alkaen, koska se olisi kestänyt liian kauan. Niinpä kehittelin esipaistetun hatsapurin, joka paistetaan loppuun saakka kojussa, Haapasalo juttelee ja jatkaa:

– Ajattelin, että jos myyn 2000 hatsapuria kesässä niin hyvä ja 5000 olisi jo loistava saavutus. Sitten myin 68 päivässä 25 000 leipää!

Lue lisää torstain 15.4. Uutisluotsista.