Vuoden Kylässä Kellahdella ymmärretään viestinnän merkitys

“On tärkeää näkyä ja kuulua, jotta meitä ei unohdettaisi”

Katarina ja Jake Brewer (vasemmalla), Jonna Mäkivaara ja Arvi-poika, 1 v 2 kk, Miika Myllymäki, Viliina Välimäki ja lapset Voitto, 2,5 v ja  Alli, 2,5 kuukautta, ovat sitä mieltä, että Kellahti on turvallinen ja luonnonläheinen paikka asua. 

Vuoden Kyläksi valittu Kellahti tunnetaan erityisesti kartanoistaan ja aktiivisesta kyläyhteisöstään. Kylämaisema on lähekkäin sijaitsevien Säterin ja Rusthollin kartanoiden, puistojen sekä Kellahdenjoen alavan niittymaiseman muodostama kokonaisuus. Korkealla mäen päällä sijaitsee entinen koulu, joka nykyään toimii kylätalona.

Joitakin vuosia sitten Kellahdella ei juurikaan asunut lapsiperheitä, mutta nykyään kylä on kokenut sukupolvenvaihdoksen. Kyläyhdistyksen toiminnassa on mukana useita toisen polven kylätoimijoita ja nuoria perheitä. Tämä näkyy muun muassa aktiivisessa ja raikkaassa viestinnässä, jota Vuoden Kylän valinnut tuomaristokin korosti. 

Kellahti näkyy omilla kotisivuillaan, Facebookissa ja Instagramissa. Lisäksi kyläyhdistys ja kyläläiset ovat tehneet aktiivista vaikuttamistyötä muun muassa  kutsumalla maakuntamme kansanedustajia vierailulle, olemalla yhteydessä Porin kaupunkiin ja kirjoittamalla mielipidekirjoituksia sekä kannanottoja. 

– Pidämme tärkeänä näkyä ja kuulua. Se kertoo muille, että täällä me olemme ja elämme, että meitä ei saa unohtaa.  

– Yhteistyö onkin viime vuosina parantunut muun muassa Peittoon alueen toimijoiden suuntaan. Töitä riittää, mutta siksihän me toimimme, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Viliina Välimäki kiteyttää.

Lue koko juttu paperilehdestä 19. toukokuuta.