Vuotovahti vahtii väsymättä

Artturi Välimäki asentaa Vuotovahdin omakotitaloon muutamassa tunnissa.

Teksti ja kuvat Tapio Vallin

Kovien pakkasten jälkeen vesivahinkojen riski kasvaa merkittävästi. Putket voivat jäätyä ilmojen lauhtuessa, ja jäätyminen voi aiheuttaa putkistojen rikkoontumisen. Noormarkkulaisen Heikki Laiho Oy:n kehittämä Vuotovahti-järjestelmä on markkinoiden kehittynein ja toimintavarmin ratkaisu vesivahinkojen estämiseen niin talvella kuin kesälläkin.

Noormarkkulaisen Putki Tare Oy:n toimitusjohtaja ja osaomistaja Artturi Välimäki sanoo, että Vuotovahti-järjestelmä on toimiva, ja niitä asennetaan nykyisin jo useita joka kuukausi. Kohteina ovat niin uudistalot kuin saneerattavatkin rakennukset.

– Valitettavasti kiinteistöjen omistajat eivät tunnu oikein olevan perillä tästä järjestelmästä, Välimäki sanoo.

 Mikä sitten on Vuotovahti-järjestelmä?

Se on digitaalinen systeemi, joka automaattisesti katkaisee vedentulon järjestelmää, jos se havaitsee putkistossa pienenkin vuodon, paineen alentumisen tai jäätymisvaaran. Järjestelmään kuuluu keskusyksikkö, johon voidaan langattomasti liittää riskipaikkoihin asennettuja antureita. Jos anturi ”haistaa” kosteutta, siitä lähtee välittömästi tieto keskusyksikölle, joka sulkee päävesijohdon ja katkaisee vedentulon.