Yhtenäiskoulussa vietetään lasten oikeuksien viikkoa teemalla “Minä en kiusaa”

Miia Vikman

5c-luokan oppilaat Leanna Erkkilä, Lotta Hatanpää, Pipariina Koppi ja Eetu Riikonen ja tukioppilaat Linnea Pantsar, Renja Häggqvist ja Sanni Tammela kertoivat että, jos havaitsevat kiusaamista, on siitä aina kerrottava opettajalle. Paidat luovuttivat Pekka Karhumäki ja Kari Kontula.

Noormarkun yhteisnäiskoulussa vietetään Lasten oikeuksien viikkoa teemalla “Minä en kiusaa”. Teeman mukaiset paidat koulu sai lahjoituksena Porin Karhunpään Rotaryklubilta ja niitä jakoivat Porin Karhunpään Rotaryklubin presidentti Pekka Karhumäki ja tuleva presidentti, noormarkkulainen Kari Kontula. 
– Rotaryt ovat hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii ympäri maailmaa. Muun muassa viime kuussa järjestettiin konsertti, jonka tuotot lahjoitettiin polion kitkemiseen. Idean “Minä en kiusaa”-paitaan saimme Pohjanmaan ryhmältä, joka kehitteli sen myyntiin. Me saimme paitoihin lahjoituksen Porin Lasten- ja Nuortensuojelusäätiöltä, joten halusimme jakaa paidat lahjoituksena myös eteenpäin. 

Porissa paitoja jaetaan kuudella eri koululla, Noormarkun yhtenäiskoulun lisäksi Kaarisillan, Cygnaeuksen, Uudenkoiviston, Toejoen ja Ruosniemen kouluissa, noin 200 kappaletta. Oppilaitokset saavat itse suunnitella erilaisia toteutuksia, miten paitoja jaetaan ja hyödynnetään koulun projekteissa.

Lue koko juttu paperilehdestä 18. marraskuuta.