Yksi vanhimmista toiminnassa olevista purjehdusseuroista Suomessa:

Porin Pursiseura sai kadonneen taulun takaisin

Jarmo Mäkelä (edessä oikealla) halusi lahjoittaa hankkimansa taulun oikealle omistajalleen eli Porin Pursiseuralle. Taulua olivat vastaanottamassa Pekka Berg, pursiseuran sihteeri Ari Hilden (edessä vasemmalla), Arja Sjöblom, Niina Myllymäki ja Miika Myllymäki.

Eräänlainen ympyrä sulkeutui, kun Porin Pursiseuralle aikoinaan lahjoitettu ja sittemmin kadonnut  meriaiheinen maalaus löysi tiensä jälleen seuran kotipesään Hyrskyniemen paviljonkiin.

Taulun Pursiseuralle lahjoitti kellahtelainen Jarmo Mäkelä, joka osti sen kaveriltaan Porin Kyläsaaresta. 

– Eklund-nimisen taiteilijan maalaaman taulun takana lukee, että se on lahjoitettu vuonna 1916 Porin Saaristolaispurjehdus-seuralle, jonka nimi on myöhemmin muutettu Porin Pursiseuraksi. Lahjoittajien nimiä on kaikkiaan 14. 

– Ajattelin, että taulun pitää päästä takaisin sinne, minne se kuuluu, joten kysyin haluavatko he sen paviljonkinsa seinälle, Jarmo Mäkelä kertoo.

– Me olemme iloisia ja kiitollisia saamastamme lahjoituksesta. Taulu pääsee heti arvoiselleen paikalle. 

– Kun olen tutkinut seuran historiaa, olen huomannut, että esimerkiksi pöytäkirjoja tai niiden sivuja puuttuu ja vuosien saatossa on kadonnut muitakin dokumentteja ja esineitä. Otamme mielellämme vastaan kaikkea Porin Pursiseuraan liittyvää aineistoa, jos joku löytää kaappiensa kätköistä,  seuran sihteeri Ari Hilden hymyilee.

Lue lisää seuran historiasta ja nykyisyydestä Uutisluotsista 12.8.