Rahaa säästyy, kun vähän pohtii
RUOKAHÄVIKKIÄ ssyntyy eniten kotitalouksissa, joten jokainen voi itse omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, kuinka paljon ruokaa menee haaskuun. Kun tätä haaskuun menevää osuutta saa järkeilyllä ja vähän luovuudellakin pienennettyä, säästää myös euroja.
Hieman ylikypsiä hedelmiä voi laittaa smoothieen tai tehdä jogurttijämästä kastikkeen. Mielenkiintoista on myös kokeilla tehdä ateria siltä pohjalta, mitä kaapista sattuu löytymään, eikä niin, että hakee kaupasta reseptiin tarvittavat tuotteen.
Näin hävikkiviikolla kannattaa kiinnittää huomiota siihen, missä hävikkiä syntyy, tuleeko ostettua liian isoja pakkauskokoja tai kokattua liian suuria määriä, jolloin sama ruoka ei enää maistu kolmantena päivänä. Pakastin on hyvä paikka, jonne voi tehdä valmiita annoksia. Kunhan ne sitten muistaa sieltä käyttää.
Yksi hyvä sääntö on edelleen se, että seisovasta pöydästä ottaa vain sen, mitä jaksaa syödä, aina voi hakea lisää. Ja, kun itse on ruokansa annostellut lautaselle, pitäisi se myös jaksaa syödä.