Annina Lönnberg

”Yök, en syö”

On pal­jon kes­kus­tel­tu sii­tä, et­tä kou­lu­maa­il­mas­sa op­pi­laat jät­tä­vät yhä enem­män kou­lu­ruo­kai­lun vä­liin. Kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­jo­tus­ta ruu­as­ta ol­laan mon­ta eri miel­tä, se on ra­kas­tet­tua ja vi­hat­tua. Mut­ta lap­sil­le tar­jot­tu ruo­ka on tark­kaan mie­tit­tyä ja suun­ni­tel­tua ra­vin­to­ar­vois­taan al­ka­en. Ai­kuis­ten ja huol­ta­jien asen­ne ruo­kai­lua koh­taan siir­tyy näi­hin kas­va­viin lap­siin. Vaik­ka huol­ta­jat toi­vo­vat­kin ruo­ka­lis­toil­le ko­ti­ruo­kaa, esi­mer­kik­si her­ne­keit­to­päi­vän tai kaa­li­laa­ti­kon jäl­keen saat­taa tul­la kiuk­kuis­ta pa­lau­tet­ta, mik­si sel­lais­ta on tar­jot­tu lap­sil­le.

Haluatko lukea koko artikkelin?