Noormarkun Klubin keittiöpäällikkö Risto Karjalainen kokkaa mielellään lähiraaka-aineista konstailematonta ruokaa. - On ihan sama, onko ruoka hinnaltaan euron vai satasen, sen pitää aina olla hyvää, hän toteaa.

Noormarkun Klubin keittiöpäällikkö Risto Karjalainen kokkaa mielellään lähiraaka-aineista konstailematonta ruokaa. - On ihan sama, onko ruoka hinnaltaan euron vai satasen, sen pitää aina olla hyvää, hän toteaa.

Annina Lönnberg

Keittiöpäällikkö nauttii konstailemattomasta lähiruoasta – juhannuksena grillissä siikaa ja parsaa

– Uu­det pe­ru­nat, Päi­jän­tees­tä naa­pu­rin nos­ta­ma, tuo­re sii­ka ja par­sa gril­liin ja par­san kans­sa hol­lan­dai­se-kas­tik­keel­la, sii­nä on ai­van pa­ras ju­han­nus­re­sep­ti. Ja jos ka­laa ei ole saa­ta­vil­la, pi­tä­nee lait­taa ent­re­co­te-pih­viä ja pais­taa se hy­vin niin, et­tä nau­dan ras­va su­laa, jol­loin sii­tä tu­lee erit­täin mau­kas. Li­säk­si vie­lä vä­hän sil­liä ja si­la­koi­ta, ei­pä se ju­han­nus­pöy­tä muu­ta tar­vit­se. Täy­den­tääk­seen ate­ri­an jäl­ki­ruo­ak­si so­pii pav­lo­va, jos­sa on juu­ri kyp­sy­nei­tä, tuo­rei­ta man­si­koi­ta, to­te­aa Ahlst­rö­min Ruu­kin keit­ti­ö­pääl­lik­kö Ris­to Kar­ja­lai­nen.

Haluatko lukea koko artikkelin?